Is onze opleiding tegelzetter iets voor jou?

Bouwend leren, lerend bouwen is de beste basis voor een beroep, je doet veel ervaring op in de praktijk en daarnaast ga je ook nog eens geld verdienen tijdens het leren.

Tijdens de BBL 2-opleiding tegelzetter krijg je een arbeidsovereenkomst van 2 jaar waarbij je 1 dag in de week naar het ROC gaat voor je theorie en 4 dagen bij een erkend bouwbedrijf of in de werkplaats van ReVaBo wordt geplaatst voor het praktische gedeelte van de opleiding.

Wat leer je als Tegelzetter?

Tijdens de opleiding tegelzetter leer je alles wat je moet kennen en kunnen om een goede tegelzetter te kunnen worden. Je wordt een expert op het gebied van tegels, lijmen, voegen en meten. De ondergrond leer je beoordelen en als deze niet goed genoeg is, vlak je de wand uit of egaliseer je de vloer. Daarnaast leer je om een perfecte verdeling van de tegels te maken. Bij vloertegels in bijvoorbeeld een badkamer leer je een juiste afwatering te maken.

Je werkt met mooie materialen en zorgt dat wanden of vloeren er strak uitzien. Tijdens de opleiding werk je veel samen met collega's, zij zullen je de fijne kneepjes van het vak leren. Samen voer je werk uit in een keuken, hal, badkamer of toilet. Het komt ook voor dat je bijvoorbeeld een zwembad of grote hal in een kantoorpand mag doen.

Tegelzetter BBL 2 is een zelfstandige, afwisselende opleiding. Je bent werkt aan een prachtig, blijvend resultaat.

Wat zijn toelatingseisen van de opleiding tegelzetter?

Wil je de opleiding tegelzetter volgen? Dan heb je 1 van de onderstaande diploma’s nodig:

  • een entreeopleiding;
  • een diploma vmbo Basisberoepsgerichte Leerweg;
  • een diploma Assistent Bouw en Infra;
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.
     

Doorleren na de opleiding tegelzetter

Met je diploma Tegelzetter (niveau 2) kun je doorgroeien naar de opleiding Tegelzetter (niveau 3). Heb je beide opleidingen gedaan? Dan kun je nog doorleren voor verschillende andere functies in de bouw, op kantoor of in de buitendienst. Binnen de uitvoering of de werkvoorbereiding bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een baan als bedrijfsleider? Binnen de bouw is veel mogelijk en kun je alle kanten op. Waar wacht je nog op?

Toelatingsvoorwaarden opleiding Tegelzetter niveau 3

  •  diploma verwante basisberoepsopleiding (mbo, niveau 2)
  •  diploma vmbo, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg
  •  ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk