Food Valley bouwt aan werk

FOODVALLEY BOUWT AAN WERK / KIES JE KANS IN DE BOUW

De uitdaging: 1.000 nieuwe vakmensen die willen bouwen en verduurzamen

De komende jaren komen er grote uitdagingen op onze bouwsector af. Er moeten 100.000 woningen gebouwd worden in de regio’s Foodvalley en de Groene Metropoolregio (Arnhem-Nijmegen), en de bestaande gebouwde omgeving moet verduurzaamd worden. Dat vraagt de komende jaren om extra mensen in de bouw en de installatietechniek en daarom heeft ReVaBo het initiatief genomen voor het project ‘Foodvalley Bouwt aan Werk’. Dit project focust zich op het werven, opleiden en plaatsen van zij-instromers, mensen die nog geen ervaring hebben in het vakgebied maar enthousiast zijn om de stap naar de bouw te maken. We hebben met werkgevers onderzocht dat er minimaal 1.000 nieuwe zij-instromers nodig zijn om de behoefte aan personeel in te vullen.

De aanpak: brede werving, praktisch opleiden en snel aan het werk

Onze aanpak is erop gericht om kandidaten via een zogenaamd leerloopbaanpad zo snel mogelijk naar werk te begeleiden. Dat betekent een korte basisopleiding bij ReVaBo (of een andere passende opleider) en zo snel mogelijk aan het werk bij een bedrijf om het vak verder te leren in de praktijk. Na deze eerste periode zijn er veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en certificaten en zelfs een volwaardig mbo-diploma te behalen.

Is de bouw wat voor jou? 

Klinkt dit jou als muziek in de oren en wil je graag een het werk in de bouw of installatietechniek? Neem contact op met ReVaBo via 026 - 339 70 60 of via info [et] revabo [puntt] nl. Wij vertellen je graag welke mogelijkheden er zijn en hoe dat het beste past bij jouw situatie.

De samenwerking: provincie Gelderland, ReVaBo, werkgevers en installatietechniek 

Het project ‘Foodvalley Bouwt aan Werk’ is een samenwerking van ReVaBo, de provincie Gelderland, bouwbedrijven, installateurs, Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Knooppunt Techniek en Leerwerkloket Foodvalley. De werving van kandidaten doen we onder de vlag van ‘Kies je Kans’, een platform waar alle kansrijke beroepen in de regio Foodvalley staan. Voor meer informatie zie www.kiesjekans.nl